Bílý čaj

Bílý čaj vyžaduje poměrně dlouhé louhování (až 20 minut) zalitý vodou horkou mezi 60 a 70 stupňů Celsia. Nejlepší způsob, jak připravit a
chutný bílý čaj je použít konvici zhong , porcelánový pohár s víkem, který se tradičně používá v Číně.  Vlastnosti bílého čaje jsou jemná, svěží chuť a nízký obsah kofeinu. Tento svěží čaj se často používá v Číně v létě k pití. Bílý čaj může snížit obezitu tím, že reguluje ukládání tuků. Mezi nejlepší odrůdy patří Bai Hao Yin Zhen (česky “stříbrné jehly bílých vlasů,”) složený výhradně z pupenů bíleho čaje, ve tvaru jehel;
Bai Mu Dan, nebo Pai Mu Tan (česky “bílá pivoňka” , bílý čaj vyrobený z pupenů a prvních dvou listů);
Shou Mei;
Yin Zhen (česky stříbrné jehly), někdy s vůní jasmínu .
Známé jsou také bílé čaje ze Srí Lanky a Indie (Darjeeling ) nebo Thajska.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s